ГоловнаСвіт

ФБР допитає Гілларі Клінтон

Американська спецслужба продовжує розслідування проти Клінтон.

ФБР допитає Гілларі Клінтон
Клинтон
Фото: EPA/UPG

Претендентці на посаду президента США від Демократичної партії Гілларі Клінтон протягом найближчих тижнів доведеться відповісти на питання ФБР у справі про використання особистої пошти зі службовою метою.

Про це повідомляє телеканал CNN.

У ФБР зазначили, що розслідування добігає кінця. При цьому правоохоронці заявили, що правоохоронці не мають доказів, що підтверджують умисне порушення законодавства з боку Клінтон.

Раніше телеканал Fox News припустив, що однією з жертв хакера, відомого як Guccifer, став Сідні Блюменталь, радник і довірена особа Клінтон під час її перебування на посаді голови Держдепартаменту. Саме завдяки цьому злому виявили факт порушення службових правил екс-головою зовнішньополітичного відомства, після чого вона потрапила в поле зору ФБР.

Під час перебування на посаді голови Держдепартаменту Клінтон порушувала федеральний закон, який наказував вести листування через спеціальну урядову електронну систему з додатковим захистом. Замість цього Клінтон використовувала особисту скриньку на власному сервері.

Згодом стало відомо, що кілька листів, отриманих колишньою головою Держдепу, належать до категорії цілком таємних.

Раніше в цій справі допитали кількох найближчих помічників Клінтон, у тому числі її давнього радника Хума Абедіна.

Як зазначає CNN, той факт, що Клінтон зараз проводить активну передвиборну кампанію, створює певні труднощі для ФБР, яке досі викликало свідків у цій справі на допит, не привертаючи уваги. Безпеку Клінтон забезпечує Секретна служба США, як правило, її супроводжує цілий блок журналістів, які висвітлюють її кампанію. ФБР планує узгодити допит Клінтон з її адвокатами і службою безпеки, щоб забезпечити максимальну приватність.

Нагадаємо, у вересні 2015 року Держдеп США опублікував 7 тис. сторінок електронних листів Гілларі Клінтон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram