ГоловнаСвіт

У Гімалаях знайшли тіла зниклих 16 років тому альпіністів

У жовтні 1999 року двоє американців загинули в результаті сходження лавини

У Гімалаях знайшли тіла зниклих 16 років тому альпіністів

Тіла двох американських альпіністів Алекса Лоу і Девіда Бриджеса знайшли в льодовику в Гімалаях через 16 років після їхньої загибелі, повідомляє ВВС.

У жовтні 1999 році Лоу й оператор Бриджес, який знімав сходження спортсмена на пік Шишабангма заввишки понад 8 тисяч метрів, загинули в результаті сходження лавини.

Минулого тижня їхні тіла виявили двоє альпіністів. Згідно з повідомленням на сайті фонду Алекса Лоу, альпіністи, які виявили тіла, подзвонили вдові Алекса Лоу і повідомили, що, імовірно, знайшли зниклих 16 років тому спортсменів. Дженніфер Лоу-Анкер впізнала їх за обладнанням і одягом.

Вона заявила, що тіла поступово вмерзли в льодовик і досі перебувають на тому самому місці. Зараз вона разом зі своїми синами планує відвідати місце загибелі чоловіка.

40-річний Лоу вважався одним з кращих альпіністів свого часу. Він був відомий тим, що рятував інших спортсменів. Популярність він набув зокрема завдяки тому, що транслював свої досягнення в інтернеті. Він і 29-річний Бриджес були близькими друзями і часто піднімалися в гори разом.

Разом з Лоу і Бриджесом під лавину потрапив і Конрад Анкер, який два роки опісля одружився з удовою Лоу. Він отримав поранення, але вижив.

Шишабангму вважають 14-ю за висотою горою у світі.

Нагадаємо, в середині грудня 2015 на Ельбрусі знайшли тіло співробітника Національної академії наук України,  який зник 1 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram