ГоловнаСвіт

Знайшовся творець біткоїнів

Австралієць Крейг Райт публічно надав докази.

Знайшовся творець біткоїнів
Крейг Райт
Фото: www.bbc.com

Австралієць Крейг Райт публічно зізнався, що він є творцем криптовалюти Bitcoin. Своє зізнання він зробив в інтерв'ю трьом виданням - Бі-бі-сі, GQ і Economist.

На зустрічі з Бі-бі-сі Райт залишив електронний підпис, у якому використано криптографічні ключі, створені, коли система біткоїнів щойно почала розвиватися.

Ці самі ключі використовували для створення першої партії біткоїнів. У січні 2009 року біткоїни переказали криптографу Холу Фінней - це була перша операція з криптовалютою.

Творцем біткоїнів вважали людину на ім'я Сатоші Накамото. Довго журналісти намагалися знайти того, хто ховається за цим псевдонімом.

Багато видань публікували розслідування, в яких різні люди називалися творцями біткоїнів.

Райт вирішив покласти край спекуляціям, пообіцявши опублікувати інформацію, яка підтвердить, що він і є творцем біткоїнів.

Він також пояснив, що у створенні криптовалюти йому допомагала велика команда розробників.

У грудні минулого року журнали Wired і Gizmodo опублікували розслідування, в яких Райта називали творцем біткоїнів. Після цього влада Австралії обшукала будинок Райта. Сам він заявив, що обшуки були пов'язані з розслідуванням про сплату податків.

Зараз біткоїнами можна розрахуватися за багато товарів і послуги в інтернеті. В обігу перебуває близько 15,5 млн біткоїнів. Один біткоїн коштує приблизно 449 доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram