ГоловнаСвіт

В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь

Увечері делегація УПЦ доставить Вогонь у Києво-Печерську лавру

В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь
Фото: Пресс-служба УПЦ КП

Сьогодні в Храмі Гробу Господнього у Єрусалимі о 14:31 за київським часом зійшов Благодатний Вогонь, який очікували десятки тисяч прочан з усього світу.

Про це повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви.

"З великим хвилюванням ми очікували появи Благодатного вогню. Адже за переказами, якщо він не зійде, це стане ознакою кінця цього світу. Але і цьогоріч Господь змилувався над людством. Єрусалимський патріарх передав нам Благодатний Вогонь - свідоцтво великої таємниці Божественної благодаті. Сходження вогню - завжди величезна радість. Бог показав нам, що Він з нами, що ми не полишені, що у нас є надія", - поділився митрополит Антоній, який став свідком цієї події на чолі української делегації.

За його словами, Благодатний вогонь, як зазвичай, у перші хвилини мав температуру людського тіла, поступово нагрівався, але не обпалював. Люди "вмивалися" ним, підносили до обличчя і волосся.

"Біля Гробу Господнього ми просили Бога, щоб в Україну прийшов довгоочікуваний мир, щоб Небесний вогонь зігрів зачерствілі серця людей і пробудив кращі почуття", - сказав митрополит.

Сьогодні ввечері делегація УПЦ доставить Благодатний Вогонь в Києво-Печерську лавру, де віряни зможуть запалити від нього свої лампадки.

Нагадаємо, 28 квітня волонтери освятили паски для бійців антитерористичної операції на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram