ГоловнаСвіт

Польща відмовила у в'їзді пропутінським байкерам з "Нічних вовків"

МЗС РФ пообіцяло Польщі погіршення відносин через недопуск на свою територію учасників мотопробігу до 9 травня

Польща відмовила у в'їзді пропутінським байкерам з "Нічних вовків"
"Ночные волки"
Фото: nwrussia.info

Посольство Польщі в Москві повідомило, що країна не пропустить на свою територію учасників мотопробігу "Дороги Перемоги - на Берлін!" до 9 травня, який організовує дружній до Володимира Путіна клуб "Нічні вовки".

Про це повідомляє "Дождь".

МЗС РФ у відповідь викликав польського посла Катажину Пелчиньську-Наленч через відмову країни впустити на свою територію учасників групи "Російські мотоциклісти". У відомстві назвали відмову мотоциклістам у з'їзді "знущанням над пам'яттю загиблих у боротьбі з фашизмом".

"Відповідальність за неминучі негативні наслідки для двосторонніх відносин такої зухвалої поведінки Варшави лежатиме виключно на польській стороні", - йдеться в заяві на сайті МЗС РФ.

Минулого року Польща також не впустила пропутінських байкерів, які планували провести мотопробіг до 9 травня. У в'їзді також відмовила влада Німеччини. Вони пояснили, що байкери потенційно можуть порушити громадський порядок і безпеку в країні.

Нагадаємо, що лідер байкерського клубу "Нічні вовки" Олександр "Хірург" Залдостанов вважається другом Путіна. "Вовки" підтримали анексію Криму і підтримують терористів "ДНР" та "ЛНР" у конфлікті на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram