ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Споживча активність росіян впала до історичного мінімуму

88% громадян РФ назвали стан економіки "кризовим".

Споживча активність росіян впала до історичного мінімуму
Фото: www.primorye24.ru

Споживча активність жителів Росії впала до історичного мінімуму. Індекс споживчої довіри Nielsen у першому кварталі 2016 року сягнув найнижчих значень за всю історію спостережень і склав 63 пункти.

Про це пише газета "Коммерсантъ".

Загальна кількість росіян, які прагнуть заощаджувати, в першому кварталі 2016 року склала 76%, 55% опитаних готові відмовитися від витрат на розваги. 61% респондентів відмовляється від придбання нового одягу, 45% росіян відклали купівлю електроніки. 52% переходять на дешевші продукти.

"Виснаження - так одним словом можна охарактеризувати стан російських споживачів сьогодні", - сказала в бесіді з агентством директор з питань роботи з глобальними клієнтами "Nielsen Россия" Марина Лапенкова.

За її словами, росіяни також не йдуть у літні відпустки - інтерес до літнього відпочинку за кордоном упав на 3%, а до відпочинку всередині країни - на 16%.

За даними Nielsen, від початку 2015 року зросла частка респондентів, які очікують "не дуже хороших" або "поганих" перспектив працевлаштування протягом найближчого року. До 69% зросла кількість росіян, які вірять у "погане" становище в майбутньому. 88% опитаних назвали стан економіки "кризовим".

Нагадаємо, раніше у квітні Центробанк РФ попередив про ризик вічної стагнації російської економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram