ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У квартирі імовірних вбивць Нємцова виявили ключі від номера готелю чеченського сенатора

У "справі Нємцова" далі з'являються нові факти

У квартирі імовірних вбивць Нємцова виявили ключі від номера готелю чеченського сенатора
Подозреваемые в убийстве Бориса Немцова
Фото: ph.livejournal.com

У квартирі в будинку №46 на Вєєрній вулиці у Москві, де зупинилися обвинувачені в убивстві опозиціонера Бориса Нємцова Заур Дадаєв і Руслан Геремєєв, знайдено дві електронні картки - ключі від номерів "Президент-Готелю".

Вони належали сенатору від Чечні Сулейману Геремєєву, повідомила адміністрація готелю у відповідь на запит Слідкому Росії (СКР), повідомляє РБК.

"Цілком очевидно, що обставини, за яких ключі від номерів члена Ради Федерації опинилися у квартирі, де проживали обвинувачені в убивстві Нємцова, слід ретельно вивчити", - йдеться у клопотанні.

За даними адвокатів захисту, сенатор від Чечні є родичем Руслана Геремєєва.

Також на посвідченнях про відрядження офіцерів "Севера" Геремєєва і Дадаева стояв підпис Алікбека Делімханова - керівника батальйону. При цьому дату закінчення відряджень не вказано. Згідно з наказом Делімханова, Дадаєв повернувся з відпустки 28 лютого 2015 року. Однак він був у Москві до 1 березня, йдеться в клопотанні.

За даними слідства, ці факти говорять про недбале ставлення Делімханова до виконання своїх обов'язків, а також "про навмисне спотворення дійсності з метою приховати причетність Дадаєва до вбивства".

Співголову ПАРНАСу Бориса Нємцова вбили 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту.

У січні 2016 року в СКР повідомили, що "справу Нємцова" розкрито, проте захист не погодився з цим.

Наприкінці грудня слідство висунуло остаточні обвинувачення імовірному виконавцю вбивства Зауру Дадаєву. Також звинувачення висунули Анзору і Шагіту Губашевим, Темірлану Ескерханову і Хамзат Бахаєву.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що у справі про вбивство Нємцова з'явилися нові фігуранти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram