ГоловнаСвіт

На острові Лесбос відбулися зіткнення мігрантів з поліцією

Деякі учасники заворушень отримали травми

На острові Лесбос відбулися зіткнення мігрантів з поліцією
Фото: http://ukranews.com

У центрі для мігрантів на грецькому острові Лесбос в Егейському морі сталися зіткнення між мігрантами і поліцією, повідомляє ВВС.

Мігранти кидали в поліцейських каміння і обливали їх водою. Крім того, мешканці табору підпалили сміттєві баки. Деякі учасники зіткнень отримали травми

Згідно з повідомленням, заворушення почалися, коли табір відвідували міністр у справах міграції Греції і його колега з Нідерландів. Раніше Анкара і Брюссель підписали угоду про повернення в Туреччину мігрантів, які нелегально прибули до Греції, в тому числі і на її острови в Егейському морі.

Відповідно до договору мігранти, які прибули до Греції нелегально після 20 березня, повинні бути повернуті до Туреччини, якщо вони не звернуться до влади з проханням про притулок або якщо їм буде відмовлено в такому проханні.

За кожного повернутого до Туреччини нелегального мігранта ЄС зобов'язується прийняти сирійського біженця з таборів, що пребуває на турецькій території, якщо у нього є достатні підстави для звернення за політичним притулком.

Днями до Туреччини відповідно до цієї угоди були повернуті 49 нелегальних мігрантів, які прибули до Греції з Афганістану, Ірану, Пакистану та Бірми. Це вже третя така група повернутих мігрантів.

Нагадаємо, в середині квітня відвідав табір біженців на грецькому острові Лесбос Папа Римський Франциск і взяв зі собою в Італію 12 сирійських мігрантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram