ГоловнаСвіт

Обама відкидає відправлення американських наземних військ до Сирії

За словами президента США, Башар Асад не може вважатися легітимним лідером Сирії.

Обама відкидає відправлення американських наземних військ до Сирії
Обама
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама заявив, що відправлення американських наземних військ до Сирії було б помилкою.

Про це він заявив в інтерв'ю ВВС.

"Було б помилкою для США або Великобританії відправити сухопутні війська і повалити режим Асада", - сказав він.

За його словами, Вашингтон буде тиснути на Росію та Іран, що підтримують офіційний Дамаск, а також помірні опозиційні сили, щоб вирішити конфлікт мирним шляхом.

Обама додав, що "Ісламську державу" (ІДІЛ) навряд чи буде подолано в найближчі дев'ять місяців, які він залишатиметься в Білому домі, і уточнив, що продовження боротьби з ІДІЛ критично необхідно.

Інтерв'ю ВВС американський лідер дав під час візиту до Великобританії. Після переговорів із головою місцевого уряду Девідом Кемероном Обама скептично відгукнувся про дії в Сирії президента РФ Володимира Путіна.

"Росія разом з Іраном можуть продовжувати підтримувати режим на плаву ще якийсь час, але за відсутності легітимного уряду це закінчиться невдачею", - заявив американський лідер. За його словами, Башар Асад не може вважатися легітимним лідером Сирії, оскільки винен у загибелі великої кількості людей.

У Сирії з 27 лютого діє угода про припинення вогню.

Альянс із 65 країн на чолі з США із серпня 2014 року проводить бомбардування позицій терористів в Іраку. Місяцем пізніше почалися атаки коаліції на ісламістів у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram