ГоловнаСвіт

В Еквадорі зафіксовано нові підземні поштовхи

Океанографічний інститут виключив небезпеку виникнення цунамі

В Еквадорі зафіксовано нові підземні поштовхи
Эквадор
Фото: EPA/UPG

На узбережжі Еквадору в середу, 20 квітня, були зафіксовані нові підземні поштовхи магнітудою 6,1, повідомляє геологічна служба США. Епіцентр міститься в провінції Есмеральда, повідомляє DW.

Інформація про руйнування поки що не надходила. Океанографічний інститут виключив небезпеку виникнення цунамі.

Влада країни 20 квітня повідомила, що кількість жертв землетрусу, що потрусив Еквадор 16 квітня, збільшилася до 525 осіб. За їхніми прогнозами, в найближчі дні ця цифра буде рости.

Кількість постраждалих у результаті стихійного лиха обчислюється тисячами, сотні людей вважаються зниклими безвісти. Найбільше загиблих зареєстровано в районі міста Педерналес у провінції Манабі, де міститься епіцентр землетрусу.

За оцінкою президента країни Рафаеля Корреа, збитки від стихійного лиха складають від двох до трьох млрд доларів. У багатьох населених пунктах немає електрики і водопостачання. Потреба у воді  зараз особливо гостра, наголосив представник міністерства соціального забезпечення, що відповідає за розподіл гуманітарної допомоги.

МЗС країни повідомило про понад 900 волонтерів з 20 країн, що прибули в Еквадор, серед яких є команди рятувальників і лікарі.

Землетрус магнітудою 7,8 відбувся в ніч на 17 квітня. За даними Геологічної служби США, його епіцентр розташовувався за 27 кілометрів на південний схід від населеного пункту Муісне. Осередок залягав на глибині 19,2 кілометра. В Еквадорі і Перу було оголошено про загрозу цунамі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram