ГоловнаСвіт

Мінфін Британії оцінив вихід з ЄС для британських сімей у $6 тис. на рік

Міністр фінансів Британії вважає, що у разі виходу з ЄС Великобританія стане невідворотно біднішою

Мінфін Британії оцінив вихід з ЄС для британських сімей у $6 тис. на рік
Джордж Осборн

Можливий вихід Великобританії з Європейського Союзу (так званий Brexit) призведе до скорочення економіки країни на 6% до 2030 року і коштуватиме британським домогосподарствам 4,3 тис. фунтів стерлінгів ($6,1 тис.) на рік.

Про це заявив міністр фінансів Великобританії Джордж Осборн в інтерв'ю на радіо BBC4.

"Ті, хто стверджує, що ми можемо отримати всі переваги без будь-яких зобов'язань, демонструють невігластво в економічних питаннях і зовсім не уявляють собі природу зовнішніх відносин Великобританії в разі, якщо вона не буде частиною ЄС", - заявив Осборн.

"У разі виходу з ЄС Великобританія стане невідворотно біднішою, і британські сім'ї також збідніють", - сказав він.

Тим часом відомий євроскептик Джон Редвуд, депутат від Консервативної партії, розкритикував заяви міністра, назвавши їх "абсурдними висновками мінфіну".

"Ми станемо багатшими, ми відмовимося від заходів економії, будемо витрачати власні гроші й ухвалювати власні закони, самі контролюючи свої кордони", - заявив Редвуд своє бачення майбутнього Сполученого Королівства у разі відмови від членства в ЄС.

Референдум про вихід Великобританії з ЄС призначено на 23 червня. Рішення, яке цього дня ухвалять британці, буде остаточним і повторні референдуми не проводитимуться.

Згідно з останнім опитуванням, проведеним Financial Times 14 квітня, 43% британців виступають за те, щоб залишитися в ЄС, 42% - проти.

Нагадаємо, наприкінці березня втрати Британії через вихід з ЄС оцінили у 100 млрд фунтів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram