ГоловнаСвіт

Президент Південної Кореї заявила про підготовку нового ядерного випробування в КНДР

У Сеулі чекають можливого ядерного випробування КНДР на початку травня.

Президент Південної Кореї заявила про підготовку нового ядерного випробування в КНДР
Пак Кын Хе
Фото: EPA/UPG

Північна Корея готується до чергового ядерного випробування.

Про це заявила президент Південної Кореї Пак Кин Хе на зустрічі зі своїми радниками, інформує агентство "Ренхап".

"Ми перебуваємо в ситуації, коли не знаємо, чи може Північна Корея піти на провокацію, щоб вийти з ізоляції і зміцнити внутрішню єдність", - заявила південнокорейський лідер. За її словами, виявлено "ознаки підготовки до п'ятого ядерного випробування".

У Сеулі вважають, що Пхеньян може провести нове випробування перед з'їздом Трудової партії КНДР, запланованим на початок травня. Міністерство оборони Південної Кореї повідомило, що КНДР має намір здійснити підземні випробування ядерного заряду.

Пак Кин Хе попередила, що Пхеньян зіткнеться зі ще більш жорсткими санкціями та ізоляцією, якщо зробить ще одну провокацію.

На початку березня повідомлялося, що лідер КНДР Кім Чен Ин наказав армії тримати ядерну зброю напоготові до застосування в будь-який момент. Через три дні Північна Корея оголосила про готовність до завдання превентивних ядерних ударів по Південній Кореї і США. Ця заява прозвучала після того, як Вашингтон і Сеул почали найбільші спільні військові навчання, що триватимуть до кінця квітня.

Напруженість на Корейському півострові зростає від початку року. Новий виток ескалації розпочався 6 січня, коли Пхеньян офіційно оголосив про успішне випробування водневої бомби. Згодом Пхеньян провів кілька успішних запусків балістичних ракет, що викликало різкий осуд з боку світової спільноти, а ООН ввела проти КНДР безпрецедентно жорсткі санкції.

Нагадаємо, раніше у квітні КНДР невдало запустила балістичну ракету у день народження Кім Ір Сена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram