ГоловнаСвіт

В Італії заарештовано ватажка мафіозного угруповання "Каморра"

Заарештований мафіозі входить у сотню найбільш небезпечних злочинців Італії.

В Італії заарештовано ватажка мафіозного угруповання "Каморра"
Роберто Манганьелло
Фото: www.lapresse.ca

В італійському місті Орта-ді-Ателла поліцейські заарештували ватажка мафіозного угруповання "Каморра" Роберто Манганьєлло (Roberto Manganiello).

Про це пише The Guardian.

Правоохоронцям вдалося встановити 35-річного Манганьєлло, який з 2013 року переховується від правосуддя, і проникнути до нього в будинок під виглядом довізників піци. Мафіозі під час перегляду футбольного матчу сам відчинив двері поліцейським.

Разом із мафіозі було арештовано 30-річну мешканку Неаполя. Як розповіли у поліції, під час затримання ватажок угруповання не чинив опору.

Манганьєлло входить у сотню найбільш небезпечних злочинців Італії. Він займався наркобізнесом, а також підозрюється у подвійному вбивстві членів конкуруючого клану у 2004 році. Тоді це стало причиною початку запеклих сутичок між представниками угруповань.

"Каморра" - один із чотирьох найбільших італійських злочинних кланів. Її діяльність охоплює, крім Італії, кілька інших країн. Угруповання займається переважно контрабандою та збутом наркотиків. Крім того, "Каморра" має широкий вплив у будівельному бізнесі і сфері утилізації відходів. За даними правоохоронних органів, протизаконна діяльність щорічно приносить угрупованню кілька мільярдів євро.

Нагадаємо, у 2012 році було заарештовано півсотні членів "Каморри".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram