ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У московському метро скануватимуть обличчя пасажирів

Нові заходи безпеки покликані допомогти у виявленні "потенційно небезпечних осіб і предметів" і регулюванні пасажиропотоку.

У московському метро скануватимуть обличчя пасажирів
Фото: EPA/UPG

До кінця 2016 року в московському метро запрацює система інтелектуального відеоспостереження, яка буде сканувати обличчя всіх пасажирів.

Про це повідомляє газета "Известия" з посиланням на голову Московського метрополітену Дмитра Пегова.

Пегов сказав, що така система повинна з'явитися в метро до кінця року. За його словами, під час тривалої підготовки і проведення конкурсу все ж вдалося знайти підрядника і сьогодні роботи з впровадження нової системи вже тривають. Голова підземки додав, що система допоможе не тільки у виявленні "потенційно небезпечних осіб і предметів", але й у регулювання пасажиропотоку.

Нові камери встановлять у вестибюлях кожної станції і на платформах. Вони будуть сканувати обличчя кожного пасажира на вході в метро і відстежувати його далі, допомагаючи тим самим і співробітникам поліції, і службі безпеки в "їхній відповідальній роботі".

Камери фіксуватимуть тривале перебування людини на платформі або в будь-якій іншій зоні, відстежуватимуть предмети, які довго лежать без руху. Також камери будуть відслідковувати людей із "нестандартною" поведінкою - наприклад, які агресивно жестикулюють, і тих, хто намагається приховати під одягом будь-які предмети. Пегов пояснив, що це закладено в програму нових камер і фіксуватиметься автоматично.

Якщо система виявить щось підозріле і потенційно небезпечне, вона подасть сигнал і співробітники служби безпеки "докладуть усіх зусиль, щоб ідентифікувати людину, вчасно зупинити".

Пегов додав, що систему встановлять ув рамках Федеральної програми гарантування безпеки населення на транспорті. За його словами, програму затвердив уряд іще в 2007 році і її фінансування відбувається за рахунок держави.

Нагадаємо, наприкінці лютого жінка ходила біля однієї зі станцій московського метро з відрізаною головою дитини і вигукувала "Аллах акбар".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram