ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

У водіїв Європарламенту знайшли пропаганду ІДІЛ

Бельгійська поліція проводить розслідування.

У водіїв Європарламенту знайшли пропаганду ІДІЛ
Европарламент
Фото: twitter.com/PeterMueller9

У двох водіїв, найнятих через приватну компанію, які працюють у Європарламенті в Брюсселі і Страсбурзі, знайшли компакт-диски з матеріалами, які пропагують ідеї терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на німецьке видання Der Spiegel.

За даними видання, обох водіїв - одного в Брюсселі, іншого в Страсбурзі - відсторонено від роботи, бельгійська поліція проводить розслідування.

У Європарламенті відмовилися коментувати цей інцидент, посилаючись на міркування безпеки.

Крім того, за даними Der Spiegel, Європарламент, враховуючи відомості про те, що деякі водії, найняті через приватні компанії, мають кримінальне минуле, в понеділок ухвалив рішення більше не наймати приватних водіїв, а натомість користуватися послугами водіїв, найнятих безпосередньо цим законодавчим органом за додаткову плату в €3,7 млн.

За даними Der Spiegel, нині 65 водіїв обслуговують 751 євродепутата в Брюсселі і 85 в Страсбурзі. Ще 25 водіїв були найняті безпосередньо Європарламентом.

У Бельгії зберігається підвищений рівень терористичної загрози після того, як 22 березня жертвами терактів в аеропорту і на одній зі станцій метро Брюсселя стали 32 особи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram