ГоловнаСвіт

Російський Су-27 перехопив американський літак-розвідник у Балтійському морі

США повідомили про новий інцидент із російським винищувачем

Російський Су-27 перехопив американський літак-розвідник у Балтійському морі
Су-27 (архивное фото)

Під час планового польоту в нейтральному повітряному просторі над Балтійським морем літак-розвідник військово-повітряних сил США RC-135 був перехоплений російським винищувачем Су-27.

Про це повідомили в Європейському командуванні ВПС США, інформує CNN.

Російський Су-27 пролетів за 15 метрів (50 футів) від американського літака-розвідника.

"Американський RC-135 був перехоплений російським Су-27 небезпечно і непрофесійно", - зазначив представник Європейського командування ВПС США Денні Ернандес, додавши, що американський літак не увійшов у російський повітряний простір.

Інцидент стався в четвер, 14 квітня.

Нагадаємо, раніше російські бомбардувальники імітували напад на американський есмінець USS Donald Cook у Балтійському морі. Пентагон оприлюднив фото і відео, на яких зафіксовано, як російські Су-24 агресивно пролітають на малій висоті поблизу від есмінця. У Білому домі прокоментували інцидент як такий, що "не відповідає нормам поведінки військових".

За словами американських військових, за останні кілька днів російські Су-24 кілька разів пролітали небезпечно близько від Donald Cook у Балтійському морі.

Держсекретар США Джон Керрі охарактеризував інцидент як "небезпечну і провокаційну" сутичку бойових сил. "Відповідно до правил ведення військових дій, можна було б і стріляти на поразку", - сказав держсекретар.

У міноборони Росії заявили, що реакція США "викликала в них подив", а пілоти, побачивши корабель, "з дотриманням усіх заходів безпеки здійснили так званий відворот".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram