ГоловнаСвіт

Венесуела змінить часовий пояс заради заощадження електрики

Венесуельський лідер у найближчі дні пояснить, як саме це збираються реалізувати

Венесуела змінить часовий пояс заради заощадження електрики
Николас Мадуро
Фото: EPA/UPG

Президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив про плани перевести країну в інший часовий пояс заради заощадження електроенергії на тлі негативних змін клімату, викликаних феноменом Ель-Ніньйо.

Про це повідомляє Noticias24.

Глава держави пообіцяв у найближчі дні пояснити, як саме це збираються реалізувати. "Це проста міра, яка дасть нам значне заощадження коштів", - зазначив він.

"Ми живемо в період, коли клімат різко змінюється, і ми мусимо адаптуватися до змін", - додав президент.

Раніше Мадуро скоротив кількість робочих днів на тиждень з п'яти до чотирьох. У квітні і травні п'ятниця буде неробочою. Це стало одним із заходів 60-денного плану, спрямованого на боротьбу з посухою. План розрахований на період до 6 червня. Відповідно до нього торгові центри муситимуть самостійно генерувати електрику від чотирьох до дев'яти годин на день. Галузям важкої промисловості пропонується на 20% скоротити споживання електрики.

Також глава республіки попросив громадян про відповідальне використання домашніх електроприладів, в тому числі кондиціонерів, фенів, сушарок для білизни.

Уряд пояснив необхідність вжити екстрених заходів сильною засухою, яка стала одним із наслідків кліматичних змін, викликаних Ель-Ніньйо.

У лютому магазини в Каракасі перейшли на чотиригодинний робочий день заради заощадження електроенергії. Також скоротили робочий день чиновників. З січня у Венесуелі введено режим скороченого водопостачання, того ж місяця Мадуро оголосив режим надзвичайного економічного стану у країні терміном на 60 днів. 11 березня цей режим продовжили ще на 60 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram