ГоловнаСвіт

Азербайджан заявив про загибель солдата в Нагірному Карабасі незважаючи на перемир'я

Влада невизнаної республіки Нагірний Карабах відкидає звинувачення

Азербайджан заявив про загибель солдата в Нагірному Карабасі незважаючи на перемир'я
Обломки подбитого азербайджанского вертолета МИ-24
Фото: rbc.ru

Міністерство оборони Азербайджану заявляє про загибель одного свого солдата в Нагірному Карабасі 14 квітня, повідомляє Радіо Свобода.

Зазначають, що це перша загибель упродовж тижня після різкого погіршення ситуації в цьому сепаратистському регіоні Азербайджану.

Азербайджанська сторона заявляє, що сержант загинув, коли "перешкоджав ворожій провокації на лінії зіткнення".

Влада невизнаної республіки Нагірний Карабах відкидає звинувачення азербайджанської сторони, називаючи це "дезінформацією, спрямованою на штучне погіршення ситуації".

Нагадаємо, Азербайджан і Вірменія 5 квітня припинили бойові дії в Нагірному Карабасі.

Як повідомляли, ситуація в зоні карабаського конфлікту загострилася в ніч проти суботи, 2 квітня. На лінії зіткнення НКР і Азербайджану почалися активні бойові дії із застосуванням артилерії, бронетехніки й авіації.

Обидві сторони конфлікту назвали бої, які почалися, наймасштабнішими за останні 22 роки. Підтверджені втрати супротивників становили декілька десятків людей.

Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією почався в 1988 році через те, що населена переважно вірменами Нагірно-Карабаська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР. У 1994 році за посередництва Москви було підписано перемир'я, яке поклало кінець активних бойових дій у регіоні, але залишило Карабах і навколишні його райони Азербайджану під контролем вірмен.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram