ГоловнаСвіт

Путін пообіцяв вирішувати карабаський конфлікт "виключно політичними" засобами

За словами президента РФ, Росія зацікавлена у співпраці і з Азербайджаном, і з Вірменією.

Путін пообіцяв вирішувати карабаський конфлікт "виключно політичними" засобами
Путин
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін пообіцяв, що Росія зробить усе, щоб знайти рішення кризи в Нагірному Карабасі.

"Це дуже дражлива тема, ми повинні ставитися до неї за відомим лікарським принципом - не нашкодь, - сказав Путін під час "прямої лінії". - Це давній конфлікт. Він перебував у такому замороженому стані. На жаль, стався оцей спалах насильства. Ми зробимо все, щоб врегулювати, знайти довгострокове рішення".

За його словами, рішення в питанні Карабаху слід досягати виключно політичними методами, компромісом з обох сторін.

"У рамках міжнародних структур будемо працювати. І в рамках двостороннього співробітництва будемо цим займатися. Росія зацікавлена у співпраці і з Азербайджаном, і з Вірменією", - резюмував Путін.Загострення протистояння в Нагірному Карабасі відбулося в ніч проти 2 квітня. Через три дні сторони оголосили про перемир'я.

Масштабні збройні сутички відбулися в регіоні 1991 року, коли була проголошена Нагірно-Карабаська Республіка (НКР). Баку спробував повернути регіон під свій контроль силою, але зазнав невдачі.

У травні 1994-го представники парламентів Азербайджану, Вірменії та невизнаної НКР підписали бішкекський протокол про перемир'я. Того самого місяця угоду про безстрокове припинення вогню підписали голови військових відомств трьох республік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram