ГоловнаСвіт

Німецькому коміку, який розлютив Ердогана, надали поліцейський захист

Влада Туреччини зараз у конфлікті з незалежною пресою у країні.

Німецькому коміку, який розлютив Ердогана, надали поліцейський захист
Эрдоган
Фото: EPA/UPG

Німецького телеведучого і коміка Яна Беєрмана (Jan Boehermann), який переказом гумористичного вірша розгнівав президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, узято під охорону поліції.

Про це повідомляє Daily Mail.

За інформацією видання, чиновник з адміністрації турецького лідера вже зв'язувався з представниками федерального канцлера Ангели Меркель і вимагав притягнення Беєрмана до відповідальності за образу глави держави.

Резонансний вірш пролунав у програмі Neo Magazin Royale на телеканалі ZDF. Його рядки містили критику на адресу турецького лідера в питанні утисків курдів і християн, а також у питанні закриття опозиційних газет. При цьому вірш містив кілька образливих висловів особистого характеру. 11 квітня стало відомо, що Ердоган поскаржився на коміка в німецьку прокуратуру.

Влада Туреччини зараз у конфлікті з незалежною пресою у країні. Зокрема, триває кримінальне переслідування головного редактора і кореспондента газети Cumhuriyet ("Республіка") Джана Дюндара і Ердема Гюля, яких заарештували 27 листопада 2015 року. Їм пред'явили звинувачення в пособництві збройним терористичним групам і шпигунстві.

Нагадаємо, що Меркель заявила про свободу мистецтва після скарги Ердогана на телеведучого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram