ГоловнаСвіт

У Македонії протестувальники штурмували офіс президента

Протягом двох ночей тисячі протестувальників перебували на вулицях македонської столиці

У Македонії протестувальники штурмували офіс президента
Антиправительственный протест в Скопье, Македония
Фото: EPA/UPG

У Македонії протестувальники, розгнівані рішенням президента цієї країни Георге Іванова призупинити слідство проти посадових осіб, пов'язаних зі скандалом про прослуховування, увірвалися в один з президентських офісів.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

13 квітня демонстранти розбили вікна в одному з офісів у центрі Скоп'є, який іноді використовує Іванов, і спробували штурмувати будівлю.

Сутички між демонстрантами і поліцією також відбувалися біля Міністерства юстиції Македонії і поблизу барикад біля будівлі парламенту.

Протягом двох ночей тисячі протестувальників перебували на вулицях македонської столиці. Деякі з них кидали яйця і каміння в урядові будівлі, інші - використовували петарди перед тим, як поліція застосувала кийки для розгону натовпу.

Раніше Георге Іванов вирішив призупинити кримінальне переслідування 56 представників влади і опозиції, які були фігурантами справи про прослуховування. Іванов зробив це, незважаючи на протести з цього приводу в Македонії і за кордоном.

У США висловили стурбованість, що такі дії Іванова можуть служити захистом "корумпованих політиків".

Нагадаємо, поліція Неаполя, Італія, застосувала сльозогінний газ і водомети в середу, 6 квітня, під час сутичок із демонстрантами, які виступали проти візиту в місто прем'єр-міністра Маттео Ренці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram