ГоловнаСвіт

У Німеччині запропонували заборонити закордонне фінансування мечетей

На думку генсека партії "Християнсько-соціальний союз", у Європі повинен сформуватися власний підвид ісламу.

У Німеччині запропонували заборонити закордонне фінансування мечетей
Андреас Шойер
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар баварської партії "Християнсько-соціальний союз" (ХСС) Андреас Шойєр (Andreas Scheuer) запропонував прийняти закон, який забороняв би фінансування мечетей у країні з-за кордону.

Таку пропозицію він озвучив в інтерв'ю Die Welt.

"Нам потрібен закон про іслам. Фінансування мечетей чи ісламських дитячих садків з-за кордону, наприклад, з Туреччини або Саудівської Аравії, має бути припинено. Всіх імамів потрібно навчати в Німеччині, вони повинні поділяти наші основні цінності", - заявив політик виданню.

За словами Шойєра, мовою богослужіння повинна стати німецька, а в Європі повинен сформуватися власний підвид ісламу. "Ми не можемо, з одного боку, провести закон про інтеграцію, а з іншого боку, заплющити очі на те, що проповідують у мечетях і хто саме", - додав він.

Християнсько-соціальний союз спільно з партнерами по владній коаліції формує діючий федеральний уряд Німеччини. Раніше, на початку року, лідер ХСС і за сумісництвом прем'єр-міністр Баварії Хорст Зеєхофер закликав владу країни обмежити потік мігрантів, які прибували переважно з мусульманських країн.

Зараз у Німеччині проживають, не враховуючи біженців "нової хвилі", близько чотирьох мільйонів мусульман, що становить близько 5% від загальної чисельності населення.

Нагадаємо, що Німеччина зареєструвала 181 тис. прохань про притулок у першому кварталі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram