ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Туреччина й ІДІЛ обмінялися артилерійськими ударами

За останні три дні в результаті обстрілів Туреччини з боку Сирії поранено 21 особу.

Туреччина й ІДІЛ обмінялися артилерійськими ударами
Архив
Фото: EPA/UPG

Армія Туреччини відповіла артилерійським вогнем на обстріл із території Сирії, контрольованої терористичним угрупованням "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Як розповів мер прикордонного турецького міста Кіліс Хасан Кара, ісламісти випустили по місту кілька ракет. Усі вони впали в полі на околиці Кіліса, ніхто не постраждав.

У відповідь турецькі військові обстріляли територію Сирії з гаубиць. Про жертви серед бойовиків не повідомляють. "Ми засинали під звуки розривів ракет, а прокинулися від артилерійського вогню", - зазначив мер.

У Кілісі розташовано тимчасовий табір, у якому проживають близько 110 тис. сирійських біженців. Його регулярно обстрілюють ісламісти: за даними прем'єр-міністра Туреччини Ахмета Давутоглу, тільки за три останні дні було поранено 21 особу, одна людина згодом померла в лікарні.

З 27 лютого в Сирії чинна угода про припинення вогню. Резолюцію на підтримку перемир'я за день до того ухвалила Рада Безпеки ООН. Проект документа разом підготували США та Росія. Угода передбачає, що військові дії триватимуть тільки проти ІДІЛ, "Фронту ан-Нусра" й інших терористичних угруповань, визначених Радбезом ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram