ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російські націоналісти зареєстрували "Русский марш" як товарний знак

Раніше лідер російських націоналістів обіцяв налагодити випуск жіночого та чоловічого одягу під цим брендом

Російські націоналісти зареєстрували "Русский марш" як товарний знак
Дмитрий Демушкин
Фото: vk.com/rusnsn

Один з лідерів забороненого в Росії судом націоналістичного руху "Русские" Дмитро Дьомушкін зареєстрував товарний знак "Русский марш".

Про це повідомляє "Медуза".

"Мені видали всі папери, тепер я є власником бренду "Русский марш". Це використання його як в рамках спортивних і суспільно-масових заходів, так і в комерційних цілях", - повідомив Дьомушкін "Интерфаксу".

Заявку на реєстрацію бренду, за його словами, було подано близько півтора року тому, проте Роспатент видав документи про внесення товарного знака до державного реєстру лише зараз.

"Русский марш" - щорічна хода, яка проводиться в Москві та інших містах Росії. У Москві перший марш відбувся у 2005 році. Дмитро Дьомушкін є організатором "Русских маршей" у Москві.

У листопаді 2014 року, коли Дьомушкін повідомив про плани зареєструвати товарний знак "Русский марш", він говорив, що під цим брендом буде налагоджено випуск спочатку жіночого, а потім і чоловічого одягу.

Раніше Дьомушкіна неодноразово затримували за підозрою у демонстрації нацистської символіки. У серпні 2015 року він отримав за це 15 діб. Приводом стало те, що в одному з постів "ВКонтакте" він опублікував зображення свастики. Після бесіди зі співробітниками правоохоронних органів Дьомушкіна привезли в суд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram