ГоловнаСвіт

Обама закликав розсекретити звіт про зв'язок Саудівської Аравії з організаторами теракту 11 вересня

15 із 19 викрадачів були громадянами Саудівської Аравії

Обама закликав розсекретити звіт про зв'язок Саудівської Аравії з організаторами теракту 11 вересня
Фото: grushevskogo5.com

Президент США Барак Обама закликав розсекретити 28-сторінковий документ у справі про теракт 11 вересня, який міг би розкрити роль мережі Саудівської Аравії, що надала підтримку терористам-пілотам у США.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Independent.

Повідомляють, що документ складено за показаннями сотень очевидців трагедії 11 вересня на 800 сторінках, останній розділ було вилучено з відкритого доступу з міркувань безпеки. Це розпорядження було чинним протягом 13 років.

Сенатор Нью-Йорка Кірстен Джилбренд і сенатор Боб Грем, який був співголовою спільного запиту Конгресу, вважають, що сім'ї жертв заслуговують прочитати звіт перед тим, як президент Обама відвідає Близький Схід 21 квітня.

Як зазначають, сенатор Грем повідомив у програмі "60 Minutes" телеканалу CBS News, що у звіті вказано мережу людей, які допомогли потрапити в льотну школу і надавали підтримку терористам, які захопили літаки, коли ті перебували на західному узбережжі США.

На запитання "Чи були в цій мережі урядовці, багаті люди і благодійні організації?" сенатор відповів: "Усе вище перераховане було".

Наголошено, що 15 із 19 викрадачів були громадянами Саудівської Аравії. Повідомляють, що вони прибули без досвіду за допомогою Анвара аль-Авлакі, колишнього нібито головного рекрутера "Аль-Каїди" й ідейного лідера.

Нагадаємо, американський суд зобов'язав Іран виплатити $10,5 млрд за теракти 11 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram