ГоловнаСвіт

У Брюсселі затримали трьох підозрюваних у справі про паризькі теракти

Розслідування у справі про теракти в Парижі і Брюсселі виявилися тісно пов'язаними між собою

У Брюсселі затримали трьох підозрюваних у справі про паризькі теракти
Бельгийская полиция (Архив)
Фото: EPA/UPG

Трьох людей затримано в Брюсселі в рамках розслідування у справі про теракти в Парижі.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на федеральну прокуратуру Бельгії.

"Сьогодні вранці на вулиці Сталле в комуні Уккль провели обшуки", - йдеться у заяві одного з прокурорів. За його словами, затриманих доправили на допит, рішення про їхню подальшу долю ухвалять у середу, 13 квітня.

Зазначимо, що розслідування у справі про теракти в Парижі і теракти в Брюсселі тісно пов'язані між собою. Так, деякі обвинувачені фігурують в обох справах. Мова, зокрема, йде про затриманого 9 квітня бельгійськими правоохоронними органами Мухаммеда Абріні. Він зізнався, що був тим самим "чоловіком у капелюсі", якого запам'ятали камери відеоспостереження в аеропорту Брюсселя разом із двома смертниками. При цьому він перебував у розшуку в Європі з грудня. Його разом із підозрюваним в організації паризьких терактів Салахом Абдесламом зняла відеокамера за два дні до атаки.

Теракти було здійснено у Брюсселі 22 березня в аеропорту "Завентем" і на станції метро "Маальбек". Загинули 35 людей, понад 300 постраждали. За версією слідства, в метро вибуховий пристрій привів у дію Халід Бакрауї, а в аеропорту - його брат Ібрагім. Можливих пособників в організації терактів оголошено в розшук.

У ніч на 14 листопада 2015 року серію терактів було здійснено в Парижі. Смертники влаштували низку вибухів, у тому числі біля стадіону "Стад де Франс" під час футбольного матчу, відкрили стрілянину у кількох ресторанах і захопили заручників у "Батаклані". У результаті атак загинули 130 осіб, понад 350 постраждали. Відповідальність за напад взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram