ГоловнаСвіт

У Держдумі розповіли про ставлення Асада до федералізації

Раніше сирійський лідер заявляв, що його країна "занадто мала для реалізації ідеї федералізації".

У Держдумі розповіли про ставлення Асада до федералізації
Госдума
Фото: obozrevatel.com

Президент Сирії Башар Асад вважає, що федералізація не сприятиме єднанню країни.

Про це сирійський лідер розповів на зустрічі з російськими парламентаріями, повідомив РИА Новости депутат Держдуми від КПРФ Олександр Ющенко.

"Асад сказав, що парламентська республіка теж не буде ефективною. Потрібен закон про світську державу, і конституція повинна захищати всіх, а не більшість чи меншість", - заявив депутат.

Наприкінці березня Асад заявив, що його країна "занадто мала для реалізації ідеї федералізації". За його словами, всі райони країни тісно пов'язані між собою. При цьому президент зазначив, що в "сирійських курдських регіонах курди насправді становлять лише 30% населення, тому вони стали б меншістю на власній території" в разі федералізації.

Як повідомляли 17 березня, на переговорах з приводу Сирії в Женеві делегації сирійського уряду й опозиції дотримувалися єдиної позиції про необхідність збереження цілісності країни, відмову від дискусій про федералізм.

Раніше три курдські регіони проголосили утворення федерації на півночі Сирії. Офіційний Дамаск оголосив, що не визнає нового утворення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram