ГоловнаСвіт

Від вибуху біля футбольного стадіону в Ємені загинули 4 людини

Поки що ніхто не взяв на себе відповідальність за теракт.

Від вибуху біля футбольного стадіону в Ємені загинули 4 людини
Архив
Фото: EPA/UPG

Під час вибуху біля футбольного стадіону в єменському місті Аден загинули щонайменше чотири людини, ще 10 отримали поранення.

Про це повідомляє агентство Рейтер

За словами очевидців, терорист-смертник підірвав пояс з вибухівкою. Імовірно, його ціллю були молоді люди, які готувалися вступити в лави військовослужбовців. Інцидент стався, коли вони чекали на автобус біля військового контрольно-пропускного пункту на півночі міста.

Поки що жодне з екстремістських угруповань, які діють у країні, не взяло на себе відповідальність за теракт. Поліція з'ясовує подробиці інциденту.

У Ємені вже кілька років триває громадянська війна. Однією з воюючих сторін є бойове крило хуситів - шиїтський рух "Ансар Аллах", і лояльна колишньому президенту Алі Абдаллі Салеху частина армії, інша - війська вигнаного ними сунітського президента Абд Раббу Мансура Хаді і коаліція, очолювана Саудівською Аравією. На тлі конфлікту набрало сил терористичне угруповання "Фронт ан-Нусра", афілійоване з "Аль-Каїдою".

На початку 2015 року шиїтські повстанці захопили столицю Сану і почали наступ на південь. Через кілька місяців хусити взяли стратегічно важливе портове місто Аден, після чого єменський президент втік у Саудівську Аравію.

Наприкінці березня 2015 року очолювана Ер-Ріядом коаліція почала військову кампанію проти повстанців з метою повернення Хаді до влади. Аден відбили, зараз бої йдуть зі змінним успіхом.

За даними ООН, жертвами конфлікту стали понад шість тисяч осіб.

Із понеділка в Ємені чинний режим припинення вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram