ГоловнаСвіт

У Непалі автобус зірвався з гори: 13 загиблих

Рятувальникам вдалося дістатися до місця автокатастрофи лише через кілька годин після ДТП.

У Непалі автобус зірвався з гори: 13 загиблих
ДТП (Архив)

У Непалі щонайменше 13 людей загинули і 26 отримали поранення після того, як автобус зісковзнув з гірської гравійної дороги і 200 метрів прокотився схилом.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на заяву місцевої поліції.

Інцидент стався на вузькій дорозі недалеко від населеного пункту Баркхетар, приблизно за 200 кілометрів на схід від столиці Катманду.

На місце аварії з'їхалися жителі і співробітники поліції з довколишніх сіл, однак уламки автобуса затиснуло між деревами на крутому схилі, що ускладнило порятунок тих, хто вижив. До місця події також відправили військових і рятувальний вертоліт. Першим рятувальникам удалося дістатися до місця катастрофи лише через кілька годин після аварії через його віддалене місце розташування.

Непал відомий своєю гористою місцевістю, більшість доріг у країні дуже вузькі і з крутими поворотами. При цьому гірські села з'єднані тільки гравійними дорогами.

Причинами ДТП у Непалі, як правило, є поганий технічний стан транспортних засобів і дорожні умови. Крім того, автобуси часто переповнені, люди нерідко подорожують на дахах.

Нагадаємо, 25 березня внаслідок ДТП за участю автобуса у Франції загинули 12 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram