ГоловнаСвіт

У Канаді 11 осіб у вихідні вчинили спробу самогубства в поселенні індіанців

У поселенні оголошено надзвичайний стан

У Канаді 11 осіб у вихідні вчинили спробу самогубства в поселенні індіанців

У Канаді в поселенні індіанців Аттавапіскат на північному сході провінції Онтаріо минулими вихідними 11 осіб вчинили спробу самогубства.

Про це повідомляє ВВС.

У поселенні оголошено надзвичайний стан. Міністерство охорони здоров'я Канади скерувало в громаду, що складається приблизно з двох тисяч індіанців народності кри, групи швидкого реагування, до складу яких входять медики і психологи.

Зазначають, що близько 100 жителів селища спробували позбавити себе життя за останні сім місяців. Більшість із них вдалося врятувати, одна людина померла.

Національний вождь Асамблеї корінних народів Канади Перрі Беллегарде назвав кризу в Аттавапіскате трагедією державного масштабу. За його словами, такий стан справ характерний для невеликих індіанських спільнот, в яких особливо страждає молодь, яка має почуття безвиході.

У березні, нагадав вождь, надзвичайний стан було оголошено в селищі індіанців на півночі провінції Манітоба. Там відбулося кілька спроб самогубств серед молодих людей.

У селищі Аттавапіскат ланцюг сумних подій почався у вересні 2015 року, коли п'ять дівчаток-підлітків спробували накласти на себе руки за допомогою великих доз невідомої речовини. Їх вдалося врятувати.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо написав у своєму Твіттері, що його серце "розривається від цих трагічних подій".

Він пообіцяв, що уряд докладе всіх зусиль для поліпшення умов життя корінних народів країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram