ГоловнаСвіт

Після загибелі 108 осіб в індійському храмі затримано 5 осіб

В індійському штаті Керала планують ввести заборону на запуск феєрверків.

Індійська поліція затримала п'ятьох осіб після того, як 108 людей загинули в результаті підриву піротехніки і пожежіпід час святкування в храмі Путтінгал Деві (Puttingal Devi) індійського міста Коллам у штаті Керала на південному заході Індії.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Займання сталося в результаті запуску феєрверків, хоча уряд завчасно заборонив використання піротехніки поблизу будівель, посилаючись на те, що вони викликають забруднення і шум. Однак у штаті Керала, де стався інцидент, віруючі традиційно змагаються в тому, хто запустить більше кольорових вогнів у небо.

Як уточнили в поліції, затримані - працівники підприємства з виробництва феєрверків, які отримали контракт на проведення шоу в храмі Путтінгал Деві.

Масштаби трагедії спровокували вимогу заборонити запуск феєрверків у всьому штаті Керала. Голова місцевого штабу Медичної асоціації Індії заявив, що має намір подати до Високого суду штату Керала петицію щодо заборони запуску феєрверків.

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді терміново вилетів на місце трагедії, щоб особисто зустрітися з потерпілими. Він також висловив співчуття сім'ям загиблих. Моді прибув із командою лікарів-фахівців з опіків. Він повідомив, що поранених, які перебувають у найважчому стані, відправлять до лікарень Мумбаї і Нью-Делі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram