ГоловнаСвіт

Уряд Франції презентував план підтримки студентів обсягом €0,5 млрд

Студентські лідери мають намір продовжувати протести проти нового закону про працю

Прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс зустрівся у Матіньйонському палаці з представниками студентських організацій та рухів, які активно виступають проти ініційованої урядом реформи трудового законодавства.

Про це повідомляє euronews.

Крім самого Вальса і міністра праці Франції Мір'ям ель-Хомрі на зустрічі була присутня і міністр освіти Нажат Вало-Белкасем, яка презентувала план підтримки французького студентства обсягом €0,5 млрд. Проект, зокрема, передбачає фінансування грантів, стажувань і створення тимчасових робочих місць для студентів ВНЗ.

Після візиту до Вальса студентські лідери заявили, що задоволені розмовою з прем'єр-міністром, проте як і раніше виступатимуть проти нового закону про працю, в тому числі братимуть участь у демонстраціях та інших вуличних протестних акціях.

Реформа трудового законодавства, яка спровокувала активний протест серед частини французького суспільства, передбачає відмову від 35-годинного робочого тижня і великі права роботодавців щодо звільнення працівників.

35-годинний робочий тиждень у Франції з'явився під час першого правління соціалістів, закон набув чинності 2000 року.

У Франції уважно стежать за тим, щоб співробітники дотримувалися 35-годинного робочого тижня і в обов'язковому порядку доплачували у разі понаднормової роботи, години якої теж обмежено до 44 годин на тиждень. Крім того, кожен співробітник повинен мати мінімально 11 годин відпочинку між робочими днями. У разі порушень компанію (не має значення, державну чи приватну) очікують великі штрафи за порушення прав працівників.

Протестувальники вже змусили уряд піти на певні поступки. Так, Вальс заявив про збільшення додаткових витрат роботодавців, виплачуваних за строковими контрактами (на частку яких припадає 87% від перших робіт) з тим, щоб спонукати компанії наймати людей на постійній основі.

Нагадаємо, раніше в понеділок у Парижі поліція розігнала противників реформи трудового кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram