ГоловнаСвіт

У ФРН почався перший суд у справі про домагання в новорічну ніч

Жертва домагань упізнала підсудного, коли той давав інтерв'ю одному з телеканалів.

У ФРН почався перший суд у справі про домагання в новорічну ніч
Мигранты в Кельне (Архив)
Фото: http://newsader.com

У Німеччині почався перший судовий процес у справі про сексуальні домагання в низці німецьких міст у новорічну ніч.

Про це пише The Guardian.

Перед судом Дюссельдорфа постав 33-річний марокканець Туфік М. За версією слідства, в ніч 31 грудня він і ще близько 20 інших чоловіків оточили жінку і почали чіплятися до неї. Жертва домагань упізнала підсудного, коли той давав інтерв'ю одному з телеканалів.

Дюссельдорф розташований за 44 кілометри на південь від Кельна, де в ніч на Новий рік відбулося найбільше нападів на жінок. 24 лютого влада цього міста визнала, що більшість нападників спіймати, ймовірно, не вдасться.

У поліцію Кельна надійшло близько 1500 скарг на події під час новорічної ночі, при цьому приблизно 500 заяв пов'язані зі звинуваченнями в сексуальних домаганнях. Слідчим вдалося встановити особу 75 нападників: більшість із них - вихідці з Північної Африки, які проникли в ФРН нелегально і просять про притулок у країні.

У новорічну ніч у Кельні близько тисячі молодих людей зібралися на площі біля Кельнського собору і центрального вокзалу. Потім вони розділилися на дрібні групи і здійснювали напади на жінок. За словами очевидців, чоловіки африканської і арабської зовнішності кидали в натовп петарди, а потім відбирали в жінок сумки та телефони, супроводжуючи свої дії сексуальними домаганнями. Подібні випадки відбувалися і в інших німецьких містах.

Нагадаємо, раніше в Кельні було засуджено першого звинуваченого у справі про напади в новорічну ніч. Його засудили до шести місяців умовно та грошового штрафу в розмірі €100 за крадіжку та зберігання наркотиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram