ГоловнаСвіт

Керрі відвідав місце атомного бомбардування в Хіросімі

Держсекретар США відвідав Меморіальний парк

Керрі відвідав місце атомного бомбардування в Хіросімі
Фото: EPA/UPG

Під час візиту до Японії державний секретар США Джон Керрі відвідав Меморіал пам'яті жертв першого у світі атомного бомбардування.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Держсекретар США, а також міністри закордонних справ Великобританії, Канади, Франції, Німеччини, Італії та Японії разом оглянули експозицію музею в Хіросімі і поклали квіти до меморіалу пам'яті тих, хто загинув унаслідок вибуху.

Після візиту міністри виступили із заявою, де підтвердили свою відданість справі побудови світу без ядерної зброї, але сказали, що ця ідея ускладнюється через повторювані провокації з боку Північної Кореї і погіршення становища в Сирії і в Україні.

Нагадаємо, 6 серпня 1945 року американський бомбардувальник Б-29 скинув атомну бомбу потужністю 15 кілотоннн на Хіросіму, унаслідок чого 80 тис. людей загинули миттєво. У США вважають, що цей вибух і другий наступний над Нагасакі прискорив закінчення Другої світової війни.

Керрі став першим держсекретарем США, який відвідав Хіросіму після атомного бомбардування. У травні місто може також відвідати американський президент Барак Обама.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram