ГоловнаСвіт

Брюссельські терористи спочатку планували атакувати Париж

Плани змінилися через швидкий прогрес слідства.

Брюссельські терористи спочатку планували атакувати Париж
Фото: twitter.com/AAhronheim

Терористи, які вчинили вибухи в аеропорту й на одній зі станцій метро в Брюсселі, спочатку планували атакувати Париж.

Однак у підсумку вони вирішили здійснити теракти за місцем проживання, щоб їх не встигла спіймати поліція, пише Reuters.

"Численні свідчення в розслідуванні показали, що терористична група спочатку хотіла ще раз вдарити по Франції. Однак, здивовані швидким прогресом слідчих, вони прийняли рішення атакувати Брюссель", - ідеться в заяві бельгійської прокуратури.

Нагадаємо, 22 березня внаслідок вибухів, що їх вчинили троє терористів, загинули понад 30 осіб, близько 250 отримали поранення. Смертників в аеропорту Брюсселя ідентифіковано як Ібрагіма Бакраві (Ibrahim El Bakraoui) і Наджима Лашраві (Najim Laachraoui). Брат Ібрагіма, Халід Бакраві (Khalid El Bakraoui), підірвав себе на станції "Маальбек".

У п'ятницю, 8 квітня, в результаті поліцейського рейду в Андерлехті було затримано Мохамеда Абріні (Mohamed Abrini), якого зафіксували відеокамери в аеропорту в компанії двох смертників незадовго до вибухів, Осаму Краєма, який був присутній на станції метро "Маальбек" незадовго до того, як там стався вибух, а також ще чотирьох підозрюваних.

Серія вибухів і нападів на мирних громадян у Парижі відбулася в листопаді 2015 року. Учасники нападів відкрили вогонь по людях у кафе і ресторанах, а також узяли в заручники відвідувачів концерту. Тоді внаслідок інциденту загинули 130 осіб, поранення отримали ще кілька сотень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram