ГоловнаСвіт

Папа Римський закликав церкву терпиміше ставитися до сексменшин

Понтифік закликав спростити для католицьких пар процедуру розлучення

Папа Римський закликав церкву терпиміше ставитися до сексменшин
Франциск
Фото: isra.com

Папа Римський Франциск закликав священиків Католицької церкви по всьому світу приймати і терпиміше ставитися до геїв, лесбіянок, розведених католиків і людей, життя яких протікає у "незвичайних" ситуаціях.

Про це повідомляє CNN.

"Пастир не повинен просто застосовувати закони моралі, адже ці закони -  не каміння, які можна кидати в життя людей", - йдеться в керівництві для шлюбу, яке має назву Amoris Laetita ("Радість любові").

Понтифік закликав більше покладатися на власні почуття і менше думати про те, щоб слідувати правилам.

"Коли ви думаєте, що все чорно-біле, іноді ми сходимо зі шляху милості і зростання", - написав він.

Зазначається, що в документі не змінюється позиція Католицької церкви стосовно людей з нетрадиційною орієнтацією, шлюбу і абортів. Але, незважаючи на це, в тексті йдеться, що "немає стереотипів ідеальної родини".

З документа також випливає, що "несправедлива дискримінація" щодо геїв і лесбіянок є неприйнятною і принижує ідею "життя в гріху".

Також Папа Римський закликав спростити для католицьких пар процедуру розлучення, що дозволяє їм брати участь у житті церкви, якщо чоловік чи дружина вступлять у новий шлюб.

Amoris Laetita - документ, що складається з 260 сторінок. У ньому Папа Римський висловлюється про принципи і засади шлюбу. Також у тексті понтифік вказує, що співжиття не повинно бути тяжким гріхом, і висловлює своє ставлення до розлучень.

Нагадаємо, у вересні 2015 року Папа Римський радикально спростив процедуру розлучення католиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram