ГоловнаСвіт

У Молдові залишили чинною заборону телеканалу "Россия-24"

Касаційну скаргу колишнього депутата визнали необґрунтованою

У Молдові залишили чинною заборону телеканалу "Россия-24"
Фото: lanet.ua

Кишинівська апеляційна палата залишила чинним рішення Координаційної ради з питань телебачення і радіо про припинення ретрансляції російського телеканалу "Россия 24" на території Республіки Молдова, повідомляє Noi.md.

"У четвер, 7 квітня, коли в Молдові оголошено "День свободи", магістрати відхилили як необґрунтовану касаційну скаргу колишнього депутата, нині політичного в'язня Григорія Петренка, який вимагав скасування рішення КРТР про припинення мовлення телеканалу "Россия-24" на території Молдови", - йдеться в повідомленні.

Постанову Кишинівської апеляційної палати можна оскаржити протягом двох місяців у Вищій судовій палаті.

Як повідомляють, 27 травня 2015 року Координаційна рада з питань телебачення і радіо ухвалила рішення про припинення ретрансляції російського телеканалу "Россия 24" на території Республіки Молдова на невизначений період, що є, за словами експертів, фактичною забороною ретрансляції російського телеканалу в Молдові.

КРТР звинуватила телеканал у відсутності плюралізму думок, просуванні політики Російської Федерації, посилаючись на "необхідність захисту інформаційного середовища країни".

Нагадаємо, в Латвії на півроку заборонено ретрансляцію російського телеканалу "Россия-РТР". За шість місяців Нацрада з електронних ЗМІ зафіксувала три порушення каналом директиви ЄС "Про послуги аудіовізуальних ЗМІ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram