ГоловнаСвіт

Прем'єр Великобританії визнав, що отримував прибуток від офшору батька

Щорічні дивіденди були задекларовані і всі податки за ними було сплачено

Прем'єр Великобританії визнав, що отримував прибуток від офшору батька
Дэвид Кэмерон
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон визнав, що отримував прибуток від офшорної компанії свого покійного батька Іена Кемерона, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на The Guardian.

Кемерон повідомив, що він і його дружина Саманта володіли часткою в Blairmore Investment Trust, що фігурує в "панамських документах". Частку було придбано в 1997 році за 12,5 тис. фунтів стерлінгів і продано в 2010 році за 31,5 тис. фунтів. Продаж відбувся за кілька місяців до того, як Кемерон вступив на посаду голови уряду, відзначає видання.

Прем'єр зауважив, що щорічні дивіденди, які вони отримували від Blairmore Investment Trust, були задекларовані і всі податки за ними було сплачено.

Нагадаємо, 5 квітня прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив, що не володіє активами в офшорах, які мають стосунок до його батька Іена, який фігурує в "панамських документах". При цьому британський прем'єр зазначив, що публікація "панамських документів" повинна послужити для поліпшення податкової системи Великобританії.

Як повідомляли, в "панамських документах" згадуються угоди, до яких можуть бути причетні президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністри Ісландії і Пакистану, родичі голови КНР Сі Цзіньпіня і президента Азербайджану Ільхама Алієва. Крім того, опубліковано розслідування про офшори товариша президента РФ Володимира Путіна Сергія Ролдугіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram