ГоловнаСвіт

Мирні переговори щодо Сирії перенесли

Спецпредставник ООН має намір з'ясувати "можливі рамки для політичного переходу"

Мирні переговори щодо Сирії перенесли
Фото: EPA/UPG

Продовження міжнародних переговорів щодо урегулювання сирійської кризи знову відкладено.

Про це повідомив у четвер, 7 квітня, в Женеві спецпредставник ООН по Сирії Стаффан де Містура, інформує DW.

Спочатку він має намір відвідати з візитом Дамаск і Тегеран, щоб з'ясувати "можливі рамки для політичного переходу" в охопленій війною країні. У зв'язку з цими поїздками переговори вирішено перенести з 11 на 13 квітня. Це вже друге перенесення. Раніше переговорний процес планували продовжити 9 квітня.

Разом із тим де Містура висловив побажання обговорити сирійське питання з представниками Туреччини, Саудівської Аравії, Йорданії та Лівану.

Він звернув увагу на той факт, що урядова делегація з Дамаска може запізнитися на початок переговорів через те, що на 13 квітня в країні призначені парламентські вибори.

Крім того, спецпредставник ООН висловив надію, що під час наступного раунду буде обговорюватися питання про політичний перехід влади в Сирії.

Як повідомляє агентство Reuters, під час нового раунду переговорів мова повинна зайти про майбутнє нинішнього президента Сирії Башара Асада. Однак заступник міністра закордонних справ Росії Геннадій Гатілов спростував цю інформацію, заявивши, що подальшу долю голови держави повинен вирішити сирійський народ.

Повстанці в Сирії вимагають негайної відставки Асада.

Як повідомляли, 22 лютого Росія і США домовилися про план перемир'я в Сирії. Угода, що передбачає продовження бойових дій щодо терористичних угруповань і розмежування територій між "помірними" силами повстанців, набула чинності 27 лютого.

Нагадаємо, 6 березня генсек ООН Пан Гі Мун звинуватив Росію в провалі переговорів щодо Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram