ГоловнаСвіт

У "Панамських документах" виявили наркоторговців і організації під санкціями

Згідно з документами, Mossack Fonseca співпрацювала з особами, які підтримують ядерні програми КНДР та Ірану

У "Панамських документах" виявили наркоторговців і організації під санкціями
The Panama papers

У "Панамських документах" серед інших фізичних та юридичних осіб фігурують наркобарони і структури, що потрапили під міжнародні санкції.

Про це повідомляє в середу німецьке видання Süddeutsche Zeitung.

Зокрема, мова йде про продавців наркотиків з Мексики, Гватемали і країн Східної Європи.

За даними видання, в "Панамських документах" можна знайти "ймовірного фінансиста "Хезболли", осіб, які підтримують іранську і північнокорейську ядерні програми, і двох підозрюваних спільників президента Зімбабве Роберта Мугабе".

Крім цього, в документах фігурують "щонайменше 22 людини і 24 компанії", з якими вела справи компанія Mossack Fonseca і які потрапили в санкційні списки США та європейських країн.

Газета зазначає, що у кількох випадках Mossack Fonseca завершила свої ділові відносини з тими чи іншими особами до того, як санкції набули чинності, однак в інших випадках такі відносини тривали.

У розпорядженні найбільших світових ЗМІ опинилися мільйони документів, у яких вказується, що компанія Mossack Fonseca, яка базується в Панамі, регулярно допомагала клієнтам відмивати гроші, уникати санкцій і уникати сплати податків. У документах містяться посилання на 72 нинішніх або колишніх глав держав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram