ГоловнаСвіт

Китай перенесе "брудне" виробництво в Росію

Китайські підприємства отримають суттєві податкові пільги й адміністративні преференції.

Китай перенесе "брудне" виробництво в Росію
Китайские предприятия (Архив)
Фото: Антельм Видо

Китай може перенести частину своїх підприємств у Росію, на територію Далекого Сходу. Зокрема запропоновано перенести хімічне, текстильне і металургійне виробництво.

Про це повідомляють на сайті Мінсхідрозвитку Росії.

У повідомленні наголошують, що йдеться "про можливе переведення китайських підприємств на територію Далекого Сходу з урахуванням обов'язкового дотримання встановлених у Росії екологічних вимог".

Зокрема Китай виступив з ініціативою експорту виробничих потужностей у 12 галузях економіки: будівельна індустрія, металургія, енергетика, машинобудування, суднобудування, хімічна промисловість, текстильна промисловість, цементна промисловість, сфера телекомунікацій і сільське господарство.

У Мінсхідрозвитку зазначили, що Росія готова "до взаємодії". Директор департаменту відомства Рустам Макаров заявив, що нові підприємства, створювані в межах територій випереджального розвитку і Вільного порту Владивосток, отримують суттєві податкові пільги й адміністративні преференції.

"Ми готові прийняти китайські підприємства і створювати спільні експортоорієнтовані виробництва на далекосхідній території", - сказав Макаров.

Нагадаємо, в липні 2015 року в Радфеді Росії злякалися захоплення Китаєм російських територій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram