ГоловнаСвіт

Pfizer відмовилася від найбільшої угоди в історії фармринку

Влада США не зрозуміла наміру компанії перереєструватися в Ірландії.

Pfizer відмовилася від найбільшої угоди в історії фармринку
Pfizer
Фото: EPA/UPG

Американська фармацевтична компанія Pfizer вирішила відмовитися від операції придбання виробника ботоксу Allegran, сума якої становить приблизно $160 млрд.

Про це повідомляє

Wall Street Journal із посиланням на джерела, знайомі із ситуацією. Інформацію про скасування угоди також подає Reuters.

Pfizer, згідно з умовами угоди, має заплатити Allegran неустойку в розмірі $400 млн, зазначає Reuters. Однак за даними WSJ, розмір виплати буде набагато меншим.

Рішення розірвати угоду ухвалили після повідомлення Мінфіну США, який 4 квітня оголосив нові правила боротьби з ухиленням від податків. Напередодні президент США Барак Обама підтримав Мінфін і назвав «однією з найпідступніших податкових лазівок» ситуацію, коли іноземна компанія купує іноземного конкурента і користується його юрисдикцією, де податки нижчі. Він наголосив, що США повинні змінити податковий кодекс і знизити ставку корпоративного податку. Мінфін США може лише ускладнити ухилення від податків, однак припинити використання цієї та інших лазівок може тільки Конгрес, додав американський президент.

Про купівлю Allegran Pfizer оголосила в листопаді. Це мала бути найбільша угода в історії ринку фармацевтики, яка дозволила б Pfizer перереєструватися за межами США - за "місцем прописки" Allergan у столиці Ірландії Дубліні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram