ГоловнаСвіт

Посланці США, Франції та Росії вирушать у Карабах

Країни-посередники взялися за врегулювання конфлікту.

Посланці США, Франції та Росії вирушать у Карабах

США, Франція і Росія, які є співголовами Мінської групи ОБСЄ з карабаського врегулювання, відправлять уповноважених в Азербайджан, Вірменію і Нагірний Карабах для мирного врегулювання конфлікту.

Про це повідомив голова МЗС Франції Жан-Марк Ейро у вівторок.

"Цілком очевидно, що військовий конфлікт не може бути вирішенням проблеми, як і статус-кво", - заявив він після переговорів зі своїм німецьким колегою Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Міністр закордонних справ ФРН, зі свого боку, заявив, що ОБСЄ, яку він зараз очолює, скерує в регіон місію для встановлення фактів.

Нагадаємо, у вівторок домовилися про припинення бойових дій на лінії зіткнення вірменських і азербайджанських військ у зв'язку з початком переговорного процесу.

Ситуація в Нагірному Карабасі загострилася в ніч проти 2 квітня. Вірменські й азербайджанські військові звинуватили одне одного в порушенні перемир'я на лінії зіткнення. За даними ООН, у результаті бойових дій із застосуванням авіації і артилерії загинули не менш ніж 30 солдатів і три мирні жителі.

Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією почався 1988 року, коли населена переважно вірменами Нагірно-Карабахська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР. 1994 року за посередництва Москви було підписано перемир'я, яке поклало кінець активним бойовим діям у регіоні, але залишило Карабах і навколишні райони Азербайджану під контролем вірмен.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram