ГоловнаСвіт

Ісландський прем'єр відмовився піти у відставку через скандал з офшорами

Прем'єр пояснив, чому пішов з інтерв'ю після запитання про офшори.

Ісландський прем'єр відмовився піти у відставку через скандал з офшорами
Сигмюндюр Гюннлейгссон
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Ісландії Сигмюндюр Гюннглейссон не збирається подавати у відставку після масового витоку даних про пов'язані з першими особами держави офшори.

Про це він розповів в інтерв'ю ісландському каналу RUV. 

У бесіді з телеканалом політик, якого звинуватили в тому, що він два роки володів половиною офшорної компанії Wintris Inc на Британських Віргінських островах, сказав, що він нічого не дізнався нового з публікацій.

Також ісландський прем'єр-міністр перепросив за свою реакцію на питання про офшори в інтерв'ю, яке відбулося 3 квітня. Тоді тільки-но вийшло розслідування про офшори, у нього попросили прокоментувати публікацію, проте після запитання він підвівся і вийшов.

Про розслідування, зізнався прем'єр-міністр, він дізнався із запитання журналіста, тому не зміг його прокоментувати.

В опублікованих 3 квітня "панамських документах" йшлося, що ісландський прем'єр передав своїй дружині засновану 2007 року компанію за $1.

За даними розслідування, Гюннлейгссон мав незадекларовані інтереси в банках країни, які отримували під час фінансової кризи державну допомогу. Автори розслідування звинувачують Гюннлейгссона в приховуванні мільйонів доларів інвестицій в банки країни через засекречену офшорну компанію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram