ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

У Пальмірі виявлено масові поховання жертв ІДІЛ

За час окупації Пальміри джихадисти вбили близько 280 осіб.

У Пальмірі виявлено масові поховання жертв ІДІЛ
Город Пальмира, Сирия
Фото: EPA/UPG

У Пальмірі виявлено масові поховання жертв бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Про це з посиланням на представників сирійської урядової армії повідомляє Le Monde.

Після повернення Пальміри під контроль сирійської урядової армії 27 березня військові виявили на території міста масове поховання страчених бойовиками ІДІЛ цивільних осіб і військовослужбовців. Представник сирійської армії оголосив у суботу, 2 квітня, що військові розкопали могилу, в якій виявили тіла 42 осіб. "24 загиблих - цивільні особи, в тому числі троє дітей. Крім того, там же знайдено останки 18 військовослужбовців", - пояснило джерело в сирійському уряді.

ЗМІ: в Сирії загинули десятки бійців російської приватної військової компанії

Усі тіла перевезли у військовий шпиталь міста Хомс. Усього ж за час окупації Пальміри, починаючи з травня 2015 року,  бойовики ІДІЛ убили близько 280 осіб. Також вони проводили показові страти, відеозапис яких потім викладали в інтернет.

У неділю, 27 березня, сирійські військові оголосили, що армійські підрозділи за підтримки сирійської та російської авіації повернули контроль над Пальмірою. Під час боїв за місто загинув російський військовослужбовець.

Античне місто Пальміра (арабське найменування населеного пункту - Тадмор), яке є пам'яткою Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, було захоплене бойовиками ІДІЛ у травні 2015 року. Перед тим як покинути місто, сирійська армія евакуювала значну частину його жителів і найцінніші історичні реліквії центрального музею Пальміри. Проте джихадисти знищили частину культурної спадщини. Ісламісти виправдовують знищення безцінних античних споруд і скульптур боротьбою з ідолопоклонством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram