ГоловнаСвіт

Азербайджан визнав загибель трьох солдатів у Нагірному Карабасі за добу

Число жертв конфлікту зростає

Азербайджан визнав загибель трьох солдатів у Нагірному Карабасі за добу
Обломки подбитого азербайджанского вертолета МИ-24
Фото: rbc.ru

Троє азербайджанських військовослужбовців загинули за минулу добу у зоні бойових дій на карабаському фронті.

Згідно з інформацією міністерства оборони Азербайджану, азербайджанські військовослужбовці загинули в боях під час відбиття атак вірменської сторони, яка намагається повернути під свій контроль захоплені Азербайджаном території на Агдере-Тертерському і Ходжавенд-Фізулінському напрямках фронту, інформує trend.az.

Як стверджують у Міноборони, вірменську сторону під час спроби атакувати позиції Збройних сил Азербайджану було відкинуто на вихідні позиції з великими втратами в техніці і живій силі.

Нагадаємо, бойові дії в Нагірному Карабаху поновилися у ніч на 2 квітня. Міністерство оборони Азербайджану заявило, що зробило в Нагірному Карабаху контрудар у відповідь на провокації з вірменської сторони. При цьому, за даними Баку, азербайджанські війська захопили кілька стратегічних висот і населених пунктів.

Міністерство оборони Азербайджану повідомило, що під час бою військові цієї країни вбили понад 100 солдатів противника, знищили шість танків і 15 артилерійських установок. Свої втрати в Баку оцінили у 12 людей. У Вірменії ці заяви спростували, повідомивши, що азербайджанські війська було відкинуто на вихідні позиції із серйозними втратами. Однак президент Вірменії Серж Саргсян визнав загибель 18 військовослужбовців і поранення ще 35 осіб у боях з азербайджанськими військами.

У неділю вдень міноборони Азербайджану заявило про рішення в односторонньому порядку припинити військові дії. У невизнаному Нагірному Карабаху і у Вірменії припинення бойових дій спростували.

Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією почався через Нагірний Карабах у 1988 році, коли населена переважно вірменами Нагірно-Карабахська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР.

У 1994 році за посередництва Москви було підписано перемир'я, яке поклало кінець активним бойовим діям у регіоні, але залишило Карабах і навколишні його райони Азербайджану під контролем вірмен.

Мирне врегулювання зайшло в глухий кут після переговорів лідерів Вірменії і Азербайджану у 2009 році. В останні роки відбулося кілька серйозних збройних сутичок на лінії зіткнення сторін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram