ГоловнаСвіт

"ВКонтакте" обмежив роботу популярної спільноти "Лентач"

Новинний паблік з мільйоном передплатників покарали за рекламу.

"ВКонтакте" обмежив роботу популярної спільноти "Лентач"

Соціальна мережа "ВКонтакте" обмежила роботу популярної новинної спільноти "Лентач" з мільйоном передплатників.

"Адміністрація соціальної мережі "ВКонтакте" зупинила нашу роботу. Нам заборонено розміщувати будь-які посилання на новини, замітки, статті і великі тексти. Це дуже серйозний удар для новинного агрегатора. Як стверджує Адміністрація - причина в порушенні нами правил розміщення реклами. При тому, що прямої реклами в нашій спільноті немає і ніколи не було", - написав адміністратор спільноти Марк Шейн.

Прес-секретар соцмережі Євген Красніков у коментарі TJournal заявив, що порушенням з боку "Лентача" стали закріплені рекламні записи з конкурсами. За його словами, агенти підтримки соцмережі кілька разів попереджали про це представників спільноти і видаляли записи, що порушували правила, проте потім усе повторювалося знову.

Обмеження триватиме тиждень, до 9 квітня. Але в разі повторної заборони паблік можуть заблокувати назавжди.

Спільнота "Лентач" утворилася на базі колишнього пабліку російського новинного сайту Lenta.ru. У березні 2014 року, коли головним редактором Lenta.ru призначили кремлівського ставленика, стара редакція встигла передати паблік у руки читачів. Після цього "Лентач" продовжив роботу як самостійне медіа без свого сайту.

"Лентач" присутній і в інших соцмережах, але там його аудиторія в десятки разів менша (оскільки читачі Lenta.ru йому дісталися тільки під "ВКонтакте").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram