ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Суд відмовив російському опозиціонеру Удальцову у достроковому звільненні

Має намір оскаржити відмову суду про його умовно-дострокове звільнення

Суд відмовив російському опозиціонеру Удальцову у достроковому звільненні
Сергей Удальцов
Фото: EPA/UPG

Рассказовський районний суд Тамбовської області відмовив координатору Лівого фронту Сергію Удальцову в умовно-достроковому звільненні.

Про це у твіттері написала його адвокат Віолетта Волкова. 

Волкова сказала агентству ТАСС, що її підзахисний має намір оскаржити відмову суду у його умовно-достроковому звільненні.

"Звичайно, це рішення буде оскаржено. Суд з необґрунтованих причин відмовив йому в УДЗ", - заявила вона.

Представник УФСІН, за словами адвоката, мотивував відмову Удальцова в УДЗ, наприклад, нерівно застеленим покривалом або невчасно випраною сорочкою і надягнутими капцями.

"Крім того, що Удальцов не завжди буває охайним і виправ сорочку не в той час, коли слід було, і стягнення за це вже знято, а також відсутність заохочень, суд також взяв до уваги, що він не визнає провину", - додала Волкова.

У липні 2014 року Мосміськсуд визнав Сергія Удальцова і Леоніда Развозжаєв винуватими в організації масових заворушень на Болотній площі у Москві 6 травня 2012 року і спробі організації масових заворушень на території країни. Підсудних засудили до 4,5 року позбавлення волі в колонії загального режиму.

За версією слідства, активісти влаштували сутичку з поліцією на гроші і на замовлення грузинського політика Гіві Таргомадзе. Самі засуджені провину не визнавали і стверджували, що їх обмовили.

Нагадаємо, що у вересні 2015 року Удальцов і Развозжаєв оскаржили свої вироки в ЄСПЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram