ГоловнаСвіт

У Пакистані в результаті вибуху загинули понад 50 осіб, сотні поранених (оновлено)

У всіх лікарнях Лахора оголошено надзвичайний стан

У Пакистані в результаті вибуху загинули понад 50 осіб, сотні поранених (оновлено)
Фото: EPA/UPG

У другому за величиною місті Пакистану Лахорі від вибуху, що стався в міському парку, загинули десятки і травмовані 200 осіб, повідомляє Укрінформ з посиланням на Pakistan Today.

"Щонайменше 30 людей було вбито і 200 отримали поранення в результаті вибуху бомби в Гульшан Парку Ікбал в Лахорі, Пакистан", - йдеться в публікації.

За даними місцевих ЗМІ, кількість загиблих зросла до 53 осіб.

Фото: EPA/UPG

Рятувальники зазначають, що вибух стався поблизу центральних воріт парку. Поліція перевезла тіла загиблих і поранених в лікарні. Було оголошено надзвичайний стан у всіх лікарнях столиці провінції.

За словами лікарів, багато поранених перебувають у критичному стані. Лікарі побоюються, що число загиблих може зрости.

Цей район був оточений. Поліцейські намагаються визначити природу вибуху.

Парк був переповнений людьми, тому що це була неділя і католицький Великдень.

Оновлено. Згідно з повідомленням поліції, вибух стався в районі автостоянки поруч з парком Гульшан-і-Ікбал в центрі міста, за декілька метрів від дитячого ігрового майданчика з гойдалками. Очевидці розповідають про паніку, що виникла після вибуху. Люди, котри піддалися паніці, збивали з ніг один одного і особливо дітей. Агентство ВВС повідомляє про понад 60 загиблих.

У парку перебували багато місцевих християн, які відзначали пасхальну неділю.

У провінції Пенджаб, головним містом якого є Лахор, оголошено триденний траур. Поки ніхто не взяв на себе відповідальність за цей напад.

Нагадаємо, в середині березня під час вибуху бомби в автобусі в пакистанському прикордонному місті Пешавар загинули 15 держслужбовців, які їхали до місця роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram