ГоловнаСвіт

Папа Римський омив ноги 11 біженцям

Під час омивання ніг понтифік згадав про трагедію в Брюсселі

Папа Римський омив ноги 11 біженцям
Фото: isra.com

Папа Римський Франциск у Великий четвер Страсного тижня омив і поцілував ноги 12 віруючим - 11 біженцям і одній італійці в центрі тимчасового утримання осіб, які подали прохання про надання політичного притулку, повідомляє РИА Новости.

Як зазначають, серед 12 вірян п'ятеро є католиками, при цьому четверо з них - молоді люди з Нігерії, троє - мусульмани, ще троє - копти і один індуїст.

Обряд омивання ніг походить від євангельської оповіді про Таємну вечерю, під час якої Ісус Христос омив ноги своїм учням, показавши тим самим приклад братньої любові і смиренності. Цього року понтифік уперше здійснив обряд не в Римі, а в містечку Кастельнуово-ді-Порто, розташованому поблизу італійської столиці.

Під час омивання ніг понтифік згадав про криваві теракти, що сталися минулого вівторка в Брюсселі. Франциск зазначив, що за цими подіями, як і за Іудою, стоїть хтось інший.

У центрі тимчасового утримання біженців, де перебувають 892 мігранти, Франциск відслужив месу Вечері Господньої, а також зустрівся з трьома родинами біженців - двома сім'ями з Еритреї та із сім'єю мігрантів з Палестини.

Під час проповіді предстоятель Католицької церкви зазначив, що вчинки говорять більше, ніж зображення і слова.

Нагадаємо, у своїй різдвяній проповіді Папа Франциск закликав світ повернутися до головних християнських цінностей і знову відкрити самих себе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram